tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pubiruokakulttuuri pähkinänkuoressa - eikun Heinz-kastikepussissa

Tervetuloa Porlockiin, pieneen, kauniiseen ja idylliseen kylään Englannin lounaiskulmassa, aivan meren rannalla. Täällä mekin yövyimme yhden yön. Luonto muistutti etäisesti Portugalille kuuluvia Azoreita, mikä ei liene ihme, sillä molemmat ovat saaria keskellä Atlanttia. Ehkä Englannin eksoottisuusaste jää hieman pienemmäksi, eikä maaperän tuliperäisyyskään osoita täällä samanlaista aktiivisuutta, mutta kosteus, vehreys ja sumuisuus sai minut muistelemaan päiviä Azoreilla.







Tiedän, ei ole aina reilua verrata kaikkea Portugaliin, mutta antakaa anteeksi tämä pieni ärsyttävä piirre ja vajavaisuus. Yritän pikku hiljaa päästä tästä tavasta eroon... (Yritänkö? Oikeasti? Hehe...)

Kauneudestaan huolimatta Porlock ei kuitenkaan tarjonnut iltamyöhällä juuri muuta tekemistä kuin mennä pubiin syömään. Koska kokki heitti kertaalleen ruokamme lattialle, saimme odottamisen helpottamiseksi ilmaisia juomia pöytään. Ruoka oli taattua pubiruokaa. Cheddarilla ja pekonilla kuorrutettua, raskasta, yllätyksetöntä, rasvaista, maultaan yksinkertaista ja määrältään runsasta. Makumaailmaa sai muutella lisäämällä Heinzin pussikastikkeita, joilla minkä tahansa ruuan saa maistumaan HP-kastikkeelta, ketsupilta tai sinapilta. Tällä kerralla vaihtoehtona oli tosin myös mallasviinietikka, majoneesi, tartarkastike tai salad cream. Mahtavaa!



Ei kommentteja: