lauantai 25. lokakuuta 2014

Ardbegin tislaamokierros

Brittien suuresti rakastamat terveys- ja turvallisuusmääräykset oli tulkittu Ardbegin tislaamossa valokuvauksesta kiinnostuneen ihmisen silmin ihastuttavan suurpiirteisesti. Moni muu tislaamo on nimittäin kieltänyt valokuvaamisen sisätiloissa kokonaan kameroiden ja kännyköiden aiheuttaman räjähdysvaaran vuoksi, mutta Ardbegillä valokuvata sai lähes joka paikassa muutamaa huonetta lukuunottamatta ja näistäkin räjähdysherkistä tiloista valokuvauskiellon pystyi kiertämään ottamalla kuvat ovensuusta.

Viskinvalmistusprosessia koskevat tietoni eivät ole niin aukottomia, että osaisin kirjoittaa yksityiskohtaisia kuvatekstejä, mutta jos haluat lukea yleistajuisen kirjoituksen viskin valmistuksen eri vaiheista, suosittelen vierailemaan esimerkiksi tällä suomenkielisellä sivulla: http://www.viskikaappi.net/valmistus.htm

Aamukierroksemme päättyi viskimaisteluun, jossa jokainen kierrokselle osallistunut sai maistaa neljää eri viskiä ja muistoksi mukaan sai ottaa oman tasting-lasinsa. Itse keskityin kaatelemaan omiani vieressä istuvien laseihin, sillä jos ei viski muutenkaan maistu, vielä vähemmän se upposi ennen lounasta. Kierros oli itsessään silti hieno elämys ja suosittelen viskitislaamokierrosta niillekin ihmisille, joille viski ei ole lempijuomaa.











Ei kommentteja: