keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kehopositiivisuutta portugalilaisittain

Tänään kutsun teidät, arvon lukijat, nauttimaan portugalilaisesta kehopositiivisuudesta sekä muista enemmän tai vähemmän asiaan liittyvistä luontoaiheista. Aloitamme kirkkotaiteesta. Alla oleva enkelihahmo on kuvattu Carmon kirkon (oik. Igreja da Venerável Ordem Terceira de Nossa Senhora do Carmo) ulkoseinästä. Eriparirinnat ja turvonneet nilkat eivät menoa haittaa.


Jatkamme sielujen kappelin, eli Capelo das Almas de Santa Catarinan suloisiin enkelikasvoihin. Kuljen näiden ohi päivittäin ja rohkaistun kerta kerralta enemmän siitä, että ei haittaa, vaikka en osaa piirtää. Voin silti tulla kuuluisaksi laattamaalariksi.



Yksi ehdottomia suosikkejani on kuitenkin tämä laattamalli, jonka löysin Porton kaupungin ylläpitämästä materiaalipankista. En tiedä kuka tämän laatan on suunnitellut, mutta sillä on täytynyt olla myyntiä, koska se on jonkun rakennuksen seiniä koristanut. Se näyttää ihan joltakin Muumilaaksosta karannelta hahmolta. Jos minulla olisi oma koti  Portugalissa, päällystäisin sen ehkä juuri tällä mallilla.


Lopuksi kuljetan teidät muutaman sata kilometriä etelämmäksi, Caldas da Rainhan kaupunkiin. Siellä on toistasataa vuotta ollut perinteenä valmistaa keraamisia peniksiä. Niitä on eri kokoisina, näköisinä ja käyttötarkoituksetkin vaihtelevat viinikarahveista koriste-esineisiin. Minulla ei valitettavasti ole omia valokuvia otettuna tuotteista, joten valitsin teille pari herkullista videota liittyen aiheeseen. Koska HD-lähetykset eivät vielä kovin yleisiä täällä päin ole, pääsette myös kuvalaadullisesti paikallistunnelmaan.





Ei kommentteja: